Buiten zichtbaar maken wat er binnen gebeurt






De Oude Kerk is voor veel Zoetermeerders een herkenbaar gebouw. Als wijkgemeente hebben we ons als doel gesteld om de potentie van het gebouw en het kerkplein meer te benutten om buiten zichtbaar te maken wat er ín de kerk gebeurt.

Met een werkgroep ‘Oude Kerk naar buiten’ organiseren we een aantal keren per jaar een zichtbare actie. Zo hebben we rondom Kerst een QRST-route uitgezet in samenwerking met een aantal winkeliers in de Dorpsstraat. Vanaf de kerstboom op het plein was een route te volgen langs etalages van winkels en het CKC. Bij elke etalage was een video te zien met een stukje van de kerstboodschap.
Tijdens het jaarlijkse Kinderkerstfeest hebben we een camper­busje omgedoopt tot foodtruck en deelden we chocolademelk uit op het kerkplein. We zagen direct dat dit de interesse wekte van voorbijgangers.
Het hele Paasweekend lagen er stenen ‘paaseieren’ verstopt op het kerkplein. De elf eieren vormden samen een zin. Iedereen was welkom om mee te doen en heel wat kinderen en volwassenen hebben op het kerkplein gezocht en de ‘paaseieren’ én de oplossing gevonden. Naast deze losse activiteiten is de kerk verder elke vrijdagmiddag van 14.00-15.30 uur geopend voor bezoekers. Welkom!

Christiaan Verschoor