Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

NIEUW

‘Xieje’ voor jongeren
Actief betrokken zijn en samen optrekken is typerend voor Emma Landlust (20). Ze is misschien wel de jongste koster van Zoetermeer en ook een van de initiatiefnemers van het nieuwe jongerenproject ‘Xieje’ in de Oude Kerk Gemeente.

De keuze om anderhalf jaar geleden koster in de Oude Kerk te worden, kwam voort uit de wens van Emma om meer actief te zijn in de gemeente. Ze wil betrokken blijven bij de kerk, ook op momenten dat ‘geloven’ voor jongeren soms lastig is. Met onder andere die motivatie heeft ze onlangs ook, samen met anderen, Xieje opgezet. 

... ook op 
momenten dat 
geloven lastig is

Xieje is een club voor jongeren van twaalf tot vijfentwintig jaar, een brede leeftijdscategorie dus. Er is een uiteenlopende invulling voor de zaterdagavonden bedacht: avonden met serieuze gesprekken over het geloof, maar ook avonden om gezellige activiteiten te doen. 
De activiteiten die met Xieje georganiseerd zullen worden, kunnen zowel binnen als buiten De Herberg plaatsvinden, de nieuwe moderne aanbouw bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat. 

Wat maakt dat je Xieje hebt opgezet? 
‘Ik denk dat jonge mensen het fijn vinden om geloofsgesprekken te hebben, maar ook om samen te ontspannen. Daarom denk ik dat dit een goede combinatie is. Ik hoop dat op deze manier meer jongeren met elkaar zullen optrekken.’ 

Wat hoop en verwacht je ervan? 
‘Ik hoop dat door Xieje en het organiseren van activiteiten meer jongeren betrokken blijven bij de kerk. Juist in deze tijd merk je hoe belangrijk het is om samen te zijn, mensen te kunnen vertrouwen en vrienden te hebben.’

Belangrijk 
om samen te zijn, 
juist in deze tijd

Rozemarijn Burger